Voi jösses taas eilistä. :D Kyl on niin ihana treenata nartun kanssa joka tekkee juoksuja. (Bitch!)

Sera on sitä mieltä että agility täytyy olla AINA 110% vauhdilla tekemistä. Mutta mitä teemme vauhdilla jos suoritukset eivät ole puhtaita? 

Viimeviikolla treenattiin ihan vaan tutustumalla esteisiin, ja hakemalla molemmille sopivaa tapaa suorittaa niitä. Sekä myös irtoamista, tästä tuleekin yksi kulmakivi. Huomaan että Sera on samankaltainen kun Kaino oli, että tarkertuu ja katsoo minua todella tarkasti, eikä niinkään lähde itse hakemaan esteitä. No eihän tytön nyt vielä tarvitsekkaan, ei se edes tiedä mikä on hyppy tahi muukaan. 

Hyvin meni viime vkl parin esteen putketkin. Tehtiin 3 suoran hypyn lähettämistä, 3 suoraa hyppyä+ rengas vinoon, ja A:ta hypyllä ja toisinpäin. Tehtiin me myös putkirumpaakin, eli putkesta putkeen jne..

Vauhtia riittää, ja kuumenee kuin levy. :D Eli tässä tulen takaisin siihen ongelmakohtaan joka minulla oli Kainonkin ja Lillin kanssa. Koira kuumenee todella paljon, jolloinka vastavuoroisesti keskittyminen laskee ja tulee tehtyä hutiloiden asioita. Mutta onneksi tähän on keksitty se ihana ratkaisu: Jäähypenkki. Koira kiinni, hallin reunalle odottaa ja kaikki kiva loppuu samantien kun aletaan soosaa. 

 

No mutta, siis eilisiin maltti treeneihin. Eilen parin pvän levon jälkeen keskityttiin täysin esteen "hakemiseen" tarkoittaa käytännössä sitä, että oli hyppy este miten päin tahansa, ja koira lähetetää mistä kulmasta tahansa, niin tahdon että suorittaa hypyn. Tähän mennessä kun kaikki ovat olleet niin että hyppy on ollut kohtisuorassa Seraan nähden, niin lähdettiinkin hakee eri etäisyyksiltä ja kulmista. Meni hyvin, en kiellä. Virheitä tuli, mutta kun lähti hoksaamaan ja hakemaan linjaa itsenäisesti niin alkoi sujumaan. Tää homma oli vaan Seran mielestä TODELLA tylsää, koska piti käyttää niitä aivoja, sekä ei sainu vaan painaa täysillä eteenpäin. 

Samaa treeniä tehtiin Keppien suhteen. Ihan piruuttani halusin kokeilla että lisäisin toisen portin. Kyllä, Sera meni hienosti myös toisenkin portin läpi, mutta en ota sitä vielä käyttöön. Haluan ensiksi varmat suoritukset ekasta portista, ja jokaisesta kulmasta ja eri etäisyyksiltä. Mieli tekisi hypätä, mutta kun tiedän miten hankalaa on jälkikäteen korjata alussa tehtyjä virheitä, tai niitä että jätetään tekemättä. Nyt voi varmaan sanoa "Maltti on valttia".

Sera on edelleen sekä nami että lelupalkalla, koitan pikkuhiljaa alkaa vierottua namista, muttakunäsh... Pallo on pirun kätevä, tykkää siitä ja rakastaa mut kuumenee myös aivan älyttömästi! Pallon kun antaa palkaksi heittämällä tai "target" tyyppisesti, niin hakeminen kuumentaa ja mennee aina pari minuuttia et haukkuu ja huutaa "heitä jo, heitä jo, heitäheitä,nytnyt, HEITÄ" ja taas saa odottaa että rauhottuu keskittymään.. Ehkä vanha kunnon namisukka vois toimia, kun ei oikein innostu perus vetonaruista/elukoista.. motivointipatukat, never. 

Tosin katsastin tuossa semmoisen patukan mihin sisälle voi laittaa esim. lihatikun, ja mitä enemmän koira purree patukkaa, niin sitä enemmän lihanmakua tulee, ja sit pikkuhiljaa siitä siirrytään normi patukkoihin. Minun täytyy siis nähtävästi myös alkaa opettaa sitä leikkimään. :D

 

Lisäilen myöhemmin kuvia ja suunnitelmia treeneistä, sekä yhden videonpätkän. :)

 

-Johanna